Според анализ на синдикат Образование“ към КТ Подкрепа“, 94 на сто

...
Според анализ на синдикат Образование“ към КТ Подкрепа“, 94 на сто
Коментари Харесай

94% от анкетираните учители и родители са против удължаване на учебното време за 5 и 6 клас

Според разбор на профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “, 94 на 100 от интервюираните педагогичен експерти и родители са срещу удължение на образователното време за 5 и 6 клас до 30 юни.

Данните са оповестени на интернет страницата на синдикалното съдружие, написа TVN. Анализирано е мнението на към 4 500 педагогичен експерти и родители по отношение на вероятните промени с образователното време и стратегии, предлагани от Министерството на образованието и науката на България.

Едва 9,1 % от интервюирани педагогичен експерти и родители считат, че удължаването на образователната година с нарастване на часовете по български, математика и география в 5,6,7 клас ще увеличи качеството на образованието в тези класове. 66,6 % от респондентите биха взели участие в възможни митинги против увеличение на образователната година и брутално честите промени в нормативната уредба в системата на образованието.

Синдикатът не поддържа плана на разпоредба на здравното министерство, съгласно който се понижава продължителността на образователния час на 40 минути, само че се предлага да се усилят часовете на 32 седмично за 5, 6, 7 клас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР